Wednesday, November 18, 2009

Kerna Engkau Disisi

Lagu baru hamba.. enjoy!!!




Waktu cinta hadir di dalam hati
Terasa dunia indah sekali
Pekat malam tak terasa butanya
Terik mentari tak terasa hangatnya
Hanya kerna engkau ada disisi

Pernah dulu aku bertanya kasih
Pada rembulan tentang erti cinta
kini aku lemas dilambung kasih
asmara ini tiada bertepi
hanya kerna engkau ada disisi

chorus:
Kau buat ku berasa ceria
tiap hari
tak perlu kau luahkan cukup engkau disisi

Pernah dulu aku bertanya kasih
Pada rembulan tentang erti cinta
kini aku lemas dilambng kasih
asmara ini tiada bertepi
hanya kerna engkau ada disisi

Bridge:
Biarkan masa depan yang tak terduga
Aku hidup untuk saat ini
saat engkau ada disisi

chorus:
Kau buat ku berasa ceria
tiap hari
tak perlu kau luahkan cukup engkau disisi

Tuesday, November 17, 2009

Pilih Pintu Hidup


I always believes that when we want something, we will need to sacrifice something. Tidak ada satu pun benda di dunia ini yang percuma. Dari sekecil zarah, hinggalah ke sebesar-besar sebab, everything have a value that we need to pay if we want it. And sometimes, pengorbanan yang dibuat itu, terlalu ekstrim, but, itulah kosnya untuk mendapatkan apa yang kita inginkan. Jangan fikir bila kita memperoleh satu nikmat, ia datang tanpa bayaran. Satu pintu hidup terbuka, tapi satu lagi pintu hidup akan ditutup. Adakalanya, kita mendapat cinta yang kita inginkan, tapi terpaksa pula kita korbankan kasih keluarga. Ada juga yang mendapat kejayaan dalam kerjaya, tetapi terpaksa mengurangkan masa bersama keluarga. Namun, sekali lagi ini berkenaan dengan pilihan dalam kehidupan. Kita sendiri yang menetapkan pengorbanan yang bagaimana ingin kita buat. Jangan salahkan keadaan, dan jangan benarkan keadaan mempengaruhi keputusan kita.

Friday, November 6, 2009

Sabar dan Maafkan


When we are hurt by someone, you will heard something like "..sabar, jgn marah.." atau "..releks, biarkan jer.." from people that care for you. Hohoho.. biasalah tu. However, for me, sabar saja tak cukup. Kerana, sabar ni, perasaan dia bagai pisau yang dicucuk ke hati kita tapi kita masih bertahan. Hasilnya, rasa sakit tu masih terasa sebenarnya, tapi kita tahan. Itu prinsip sabar. Lama-kelamaan, kesakitan yang kita pendam itu akan bertambah teruk, bernanah dan akan bertukar menjadi hatred; kebencian. Sebab itu juga, orang tua-tua kata "sabar pun ada hadnya".

Untuk itu, satu lagi perasaan yang perlu seiring dengan sabar ialah sikap memaafkan. Forgiving can actually release you from this pain. Sabar dan maafkan perbuatan mereka, dgn itu, kita akan membebaskan diri kita dari kesakitan dan kebencian. Hatred kills you from inside. Most people know this, but they choose to ignore it.

LAGU AKU

Loading...

NOBAT


Get Music Tracks! Create A Playlist!