Wednesday, July 30, 2008

Ikan Air Keroh Melaka


Kehidupan yang macamne aku nak? What kind of life should I live? Susah betul aku nak jawab sekarang ni pasal aku rasa there are so many things that I want to do. But, sempat ke aku nak buat semua benda tu?


I dont' know about all of you out there, but for the time being these are the questions that keep playing in my mind. Masa belum kawin dulu, memang banyak benda nak buat. Tapi sekarang ni apa benda yang aku nak buat tu, aku tengah shortlisted kan.


Aku jealous dengan si Lela and Bamin sebenarnya. Diorang dah sampai Dubai kerja sana, aku masih di Malaysia ni menangguk ikan di air yang keruh. By the way, nak tangguk ikan, mestilah di air yang keruh. Kalau orang ada ilmu tangkap ikan, dia mesti menangguk di air yang keruh pasal di situlah ikan menari-nari hingga air jadi keruh. Kalau menangguk tempat yang clear jer, memang sah-sah la takder hasil.. walaupun apa yang aku khabarkan ni nampak merapu, tapi sebenarnya ada kena mengena. Hehehe..


Dulu ingat bila abis belajar, nak gi carik kerja kat Brunei. Tapi aku tak buat macam tu pasal aku bagi alasan takder duit. Aku pikir balik, sebenarnya itu alasan no. 5. Alasan no.1 ialah mungkin aku belum ada keberanian nak keluar berdikari di tempat melepasi sempadan keselesaan aku waktu tu. Sekarang ni bila dah ada confident, aku ada faktor lain pulak..tanggungjawab.


Papehal pun memang sekarang nih tengah menangguk ikan di air yang keruh. Tak salah menangguk ikan di air yang keruh pasal itulah caranya menangkap ikan...


Tuesday, July 29, 2008

Kembali Lagi


Aduhai..lamanya yang amat hamba tak mencarut, eh.. mencatat.


So many things have happened recently, therefore, I have so little time to even take a look at my home here. Apa yang berlaku?


1. Proses pemindahan keluarga dari Kuala terengganu ke Kuantan. Lepas puas proses memaki hamun, akhirnya berjaya juga keluargaku ke Kuantan. Tq En Naim BB. Alhamdulillah!!


2. Proses menghabiskan kerja yang tetiba datang sekali lambak. Disebabkan kenaikan harga minyak yang amat drastik, maka terlalu banyak lah orang yang datang meminta bantuan hamba sedangkan diri sendiri pun sukar nak keep up dengan keadaan sekarang. What to do? Kerja kan..


3. Proses penyambungan semula ataupun penaikan taraf pendidikan secara insentif. Setelah berfikir sehabis-habisnya, maka hamba telah membut keputusan untuk sambung balik belajar. La ni tengah sibuk dengan 2 benda. Yang pertama, tengah giat ambik Master (MBA jer..), yang kedua, tengah letih ambik profesional certificate (RFP). Baru lepas amik exam modul 1. Kalau lulus, insya Allah amik modul 2 lak!! Chaiiiyyyookkk!!!


Sekarang ni memang kena betul2 bahagi masa. Untuk famili and untuk diri sendiri. Aku ada 2 tahun lagi untuk membuat kesilapan dalam hidup aku, jadi dalam masa 2 tahun ni, all out brader!!!


Info-info yang lebih berguna akan menyusul setelah ini kerana hamba sudah kembali semakin stabil, mental and physical!!!


Maka dengan itu, bak kata orang Melaka kawin dengan orang Mexico "Adios, lahabau"!! Ahaks...

LAGU AKU

Loading...

NOBAT


Get Music Tracks! Create A Playlist!