Friday, August 29, 2008

Jom Balik Soromban!!!


Ramadhan akan datang lagi.. therefore, hamba ingin meminta maaf kepada sekalian sahabat handai sebelum hamba memulakan ibadah berpuasa ni. Semoga kita semua dapat sama-sama menyempurnakan puasa kita tahun ini.


(Nonetheless, reading Lela's blog, tetiba terasa macam nak rasa lak kurma rasa ciku.. syok la deme pose kat tanah Arab..hehehe)


Okay, petang ni I'm going back to Seremban with my wife and kid. Sebelum puasa nih, balik jumpa my parents dulu pasal raya tahun ni, di Kota Bharu. During bulan puasa lak, tak tau lagi boleh balik Seremban ke tak because ada class.


So, to all, Selamat Berpuasa and Selamat Hari Merdeka.

AKU SUDAH LULUS!!


Alhamdulillah, I've got my RFP result yesterday; LULUS!! Hehehehe.. Aku report kat ibu aku, aku report kat bini aku. Aku expect tak lulus pasal memang tak berapa sempat nak study habis masa exam itu hari. Sampai last minute nak masuk exam pun aku masih lagi dok menghafal rumus.


On the way balik umah semalam dari ofis, my wife asked me, "..apasal nak menyusahkan diri buat semua ni? Amik RFP lah, amik Master lah, bulan 12 ni lak, nak sambung CCP lah..". Bini aku ngomel sensorang. Aku senyap jer. Pasal, if I give my respond, panjang lebar sangat.


In my opinion, the safest place for a ship is at its harbour. Memang selamat. Tak amik kira lah orang buat khianat ker, apa ker.. but the safest place for a ship is at its harbour. But it is not build for that. Kapal ni dibina bukan untuk sekadar duduk kat perlabuhan dia jer. Secantik mana pun lah kapal tu. It is built for exploration, untuk berlayar kat laut. You got what I mean? Hehehe.. aku nak tengok sejauh mana aku boleh pergi. In academic, in career wise, in spiritual.. semuanya..


But of course, I will make sure that I will fight in a fight that I can win. Bak kata orang Melayu, ukur baju di badan sendiri. But again, if I know I can win the fight, what the point of fighting, eh? Hehehehe...

LAGU AKU

Loading...

NOBAT


Get Music Tracks! Create A Playlist!